Moestuinman | Basiscursus Voedselbossen
18262
page,page-id-18262,page-child,parent-pageid-16457,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive

Basiscursus Voedselbossen

Basiscursus Voedselbossen

7, 14, 18, 21, 25 februari 2018

Bij een voedselbos worden ecologische principes van een natuurlijk bos benut om een verrassend grote variatie aan fruit, noten en eetbaar blad te produceren. Een voedselbos is tegelijkertijd een mooie plek, waar mensen, vogels en insecten graag verblijven. Voedselbossen zijn productief zonder schadelijke inputs als kunstmest of bestrijdingsmiddelen. Eenmaal aangelegd kan ook volstaan worden met weinig beheer. Een (grote) achtertuin is al als voedselbos in te richten, maar ook stadsparken en agrarische gebieden zijn zeer geschikt.

 

In deze basiscursus leer je hoe je belangrijke inhoudelijke kennis kunt benutten in de praktijk. Je maakt kennis met de geheimen van een succesvol voedselbos, leert hoe je inspeelt op plaatselijke omstandigheden en wat passend beheer is. Ook komt informatie over veel bijzondere plantensoorten aan bod.

 

Deze cursus wordt gehouden op verschillende (praktijk)locaties in Rotterdam.

 

Docent: Wouter van Eck & Max de Corte
Data en locaties:  woensdag 7, 14 en 21 februari van 19.30 tot 22.00u & zondag 18 en 25 februari van 13.30 tot 16.00u op diverse locaties in Rotterdam
Kosten:
€ 200,-

Aanmelden
Moestuinman
Moestuinman bedenkt, realiseert, ondersteunt en onderhoudt (sier) tuinen, moestuinen, voedselbossen (Forest Gardens), geveltuinen, natuurspeelplekken en groene schoolpleinen in de stad.
Logo Header Menu

Deze site maakt gebruik van cookies. Meer informatie

We maken gebruik van cookies om o.a. het aantal bezoekers op onze website te meten.

Sluiten