EEN GROEN SCHOOLPLEIN

Bekijk welke scholen wij al hebben mogen blij maken met een groenblauw avontuurlijk schoolplein. 

groenblauw schoolplein rotterdam

klik op de afbeeldingen om ze te vergroten!

groenblauw schoolplein

AVONTUURLIJK

Een groenblauw schoolplein met natuurlijke obstakels en hoogteverschillen daagt uit tot meer fantasie en eigen avontuurlijk spel. Kinderen leren hier hun grenzen beter kennen en zullen in rap tempo ook in motoriek vooruit gaan. Één van de vele voordelen van een groen schoolplein boven een vlak stenen schoolplein. 

WATERBERGING

Een groenblauw schoolplein heeft als bijkomstig voordeel dat niet al het regenwater direct naar de riolering gaat. Dit zorgt namelijk voor te grote pieken in het riool in tijden van extreme regenval, wat weer leidt tot overstromingen. Een groenblauw schoolplein is afgekoppeld van het riool en zorgt voor een natuurlijke opvang van water in de grond, waardoor het regenwater geleidelijk richting het grondwater wordt afgevoerd. Je wijk, buurt en stad zal je dankbaar zijn, én er zijn tal van creatieve manieren om hier leuke speelplekken van te maken!

Creatief hergebruiken

Wij houden niet van verspilling, en zullen daarom ook altijd proberen om alles wat al op een plein aanwezig is te behouden en op een nieuwe manier te hergebruiken. Dit doen wij dus ook met alle tegels die uit het schoolplein komen, zoals te zien op de afbeelding hiernaast. Zo voorkomen we kosten voor afvoeren én kosten voor nieuwe materialen. Dubbelop feest!

Rust

Ervaar de rust die een goed doordacht groen schoolplein met zich meebrengt. Verminder de dominantie van voetballen op het plein en geef kinderen de ruimte om hun eigen hoekjes te ontdekken om tot rust te komen. Onderzoek laat tevens zien dat pauze op een groen schoolplein leidt tot een beter concentratievermogen in de les. 

groen plein rotterdam

klik op de afbeeldingen om ze te vergroten!

Een plein op maat

Elke school is uniek, en elk schoolplein is uniek. Wij leveren geen kant en klare schoolpleinen, maar gaan een samenwerking met jullie aan om zo een schoolplein te krijgen die succesvol is voor de lange termijn en aansluit bij eenieders behoefte. Kom vrijblijvend met ons in contact. Wij kunnen met jullie meedenken in elke fase van jullie plein. Van fondswerving tot onderhoud, en van voorlichting tot aanleg

BELLEN

06 18 365 375

Deze site maakt gebruik van cookies. Meer informatie

We maken gebruik van cookies om o.a. het aantal bezoekers op onze website te meten.

Sluiten