ONZE WERKWIJZE

Voor een succesvol groenblauw schoolplein 

voor de lange termijn

Persoonlijk en op maat

 

Onze werkwijze is altijd persoonlijk en op maat, met oog voor de school, de kinderen, ouders, docenten en de buurt. Wij ontzorgen de school en nemen indien gewenst vrijwel het hele traject uit handen.

 

  • 1.  Kennismaking groen schoolplein en inventarisatie wensen
  • 2.  Betrekken van kinderen, ouders, docenten en eventueel de buurt
  • 3.  Inventariseren en aanschrijven fondsen
  • 4.  Ontwerp maken
  • 5.  Aanleg groen schoolplein
  • 6.  Uitleg gebruik, opening en onderhoud
  •  

Wij werken in de aanloop en bij het vinden van financiering op ‘no-cure-no-pay’ basis. Dat wil zeggen: wij krijgen pas betaald zodra er voldoende financiering is binnengehaald voor het plein. 

Onze manier van werken

 

We werken met een collectief van betrokken zzp’ers en hoveniers. Per project wordt er een team samengesteld die samen de aanleg op zich neemt.

 

Wij helpen uw school bij het hele traject:

  • – van idee tot betrekken ouders/kinderen/leraren/buurt;
  • – van ontwerp tot projectplan met begroting en
  • – van fondsenwerving tot aanleg en onderhoud

 

Het voortraject (tot aan de aanleg) voeren wij uit op ‘no-cure-no-pay’ basis. Onze voorwaarde is slechts dat wij daarna het plein ook mogen aanleggen en dat wij onze uren met terugwerkende kracht meenemen in de gehele projectbegroting. In de regel moet u als school zelf tot 25% van de aanlegkosten inbrengen. Het overige deel realiseren wij met een subsidie- of fondsenaanvraag.

 

Ons doel is om zoveel mogelijk tegels weg te halen en zoveel mogelijk groen en natuurlijke speelaanleidingen terug te plaatsen. Hergebruik vinden we ook belangrijk en waar mogelijk planten we de pleinen zoveel mogelijk aan met eetbare bomen, struiken en planten. Lees hier meer waarom een groen schoolplein een goed idee is. Door onze manier van werken creëren we meteen ook waterbergende pleinen die van het riool afgekoppeld kunnen worden. Door het vele groen werken de pleinen ook verkoelend voor de omgeving. Door te werken met natuurlijke materialen en veel planten zijn we ook structureel de bodem gezonder aan het maken en creëren we biodiversiteit waar dieren en insecten (bijen!) ook van profiteren. Hiermee verbeteren we de leef- en speelomgeving van zowel de mens als de natuur.

 

Een groen schoolplein is een grote verandering ten opzichte van de veelal betegelde schoolpleinen die kinderen, ouders en leerkrachten nu kennen. Tijdens het hele traject van idee tot en met aanleg proberen we iedereen zoveel mogelijk te betrekken bij alle plannen. We creëren hiermee bewustzijn over de voordelen maar ook wat het betekent voor het beheer en het spelen op het nieuwe plein. Wij hechten veel waarde aan een persoonlijke en prettige samenwerking. We zorgen hiermee voor een soepele overgang en vergroten zo de kans dat het nieuwe plein een succes wordt!

ENTHOUSIAST? LEUK! WIJ OOK!

Kom vrijblijvend met ons in contact. Wij kunnen met jullie meedenken in elke fase van jullie plein. 

Van fondswerving tot onderhoud, en van voorlichting tot aanleg. 

Deze site maakt gebruik van cookies. Meer informatie

We maken gebruik van cookies om o.a. het aantal bezoekers op onze website te meten.

Sluiten