Wie is Moestuinman?

Wie is Moestuinman?

Moestuinman is een uniek samenwerkingsverband tussen verschillende professionals, doen-denkers, actieve bewoners, lokale organisaties en wereldverbeteraars in Rotterdam (en de rest van Nederland).

 

Bedenker en oprichter is Max de Corte. Moestuinman zet zich o.a. in voor stadslandbouw, permacultuur, (buurt)moestuinen en voedselbossen. Naast voedsel zijn thema’s als educatie, ecologisch bouwen, zelfvoorzienendheid en bewustwording een integraal onderdeel van het werk van Moestuinman.

Moestuinman

Geschiedenis

Moestuinman is begonnen als eenmansinitiatief van Max de Corte. Wonend met zijn gezin in de Rotterdamse wijk Kralingen-West en altijd al bezig met thema’s als kringloopeconomie, transitie, duurzaamheid en zelfredzaamheid, ontstaat de wens om eigen voedsel te verbouwen. Na enkele onbevredigende pogingen op zijn balkon, besluit Max al fietsend door de buurt op zoek te gaan naar mogelijke locaties om groenten in de volle grond te verbouwen.

 

Een paar maanden later wordt er een blok huizen gesloopt in de buurt. Het terrein komt braak te liggen. Woonstad, eigenaar van de grond, heeft er oor naar, en in 2011 wordt Buurtmoestuin Kralingen-West geboren. De ene na de andere buurtbewoner sluit aan om samen de buurtmoestuin op te bouwen en te onderhouden.

 

De buurtmoestuin wordt zoveel mogelijk volgens de principes van de permacultuur ingericht. Dorstig naar meer verdieping en kennis wil Max graag een permacultuur jaaropleiding volgen, maar zijn budget laat het op dat moment niet toe. In plaats van te wachten tot hij er een kan volgen, besluit hij er een te organiseren, een primeur in Rotterdam. In 2012 vindt de eerste Permacultuur Ontwerpcursus plaats op Educatieve tuin De Enk in Rotterdam.

 

Inmiddels worden er verschillende cursussen, workshops, lezingen, excursies en meer georganiseerd. Worden diverse vrijwilligers groepen begeleidt en ondersteunt en realiseert Moestuinman in samenwerking met anderen (buurt)moestuinen, voedselbossen, natuurspeelplekken en groene schoolpleinen.

 

Moestuinman heeft inmiddels een indrukwekkend netwerk opgebouwd en is uitgegroeid tot een uniek organisch samenwerkingsverband tussen verschillende professionals, doen-denkers, pioniers, actieve bewoners, lokale organisaties en wereldverbeteraars in Rotterdam (en de rest van Nederland), met Max als spil.

 

Ga naar wat doet Moestuinmanmissie en visie of eigen projecten en locaties.

Informatie

Voor meer informatie, kennismaking of vragen kun je bellen 06 18 365 375 of mailen info@moestuinman.nl.

Deze site maakt gebruik van cookies. Meer informatie

We maken gebruik van cookies om o.a. het aantal bezoekers op onze website te meten.

Sluiten