Workshop sociale permacultuur (intro)

Workshop sociale permacultuur (intro)

Zaterdag 23 april

Denk je dat permacultuur gaat over het opzetten van duurzame systemen in tuinen? Dat klopt! Maar permacultuur is nog veel meer. Naast zorg voor de aarde neemt ook zorg voor de mens een cruciale plek in. Er is al lang niet meer enkel sprake van ‘permanent agriculture’, maar steeds meer van ‘permanent culture’.

Dit maakt permacultuur niet langer enkel tot een gereedschapskoffer om mee aan de slag te gaan op het land, maar tot een methode die transformaties teweeg kan brengen in elk aspect van ons leven. Zorg dragen voor de aarde hangt nauw samen met zorg dragen voor onszelf en elkaar. Sociale permacultuur is de perfecte ondersteuning voor een leven met meer harmonie, overvloed en creativiteit.

 

Deze reeks bestaat uit vier workshops, die ook als los van elkaar te volgen zijn. Je kunt er dus voor kiezen om ze allemaal te volgen, of om een selectie te maken. Tijdens de workshops ga je vooral samen praktisch aan de slag. Verwacht een diversiteit aan oefeningen die je kunt toepassen op je eigen omgeving en in je eigen leven.  

 

Introductie sociale permacultuur

Kom kennismaken met sociale permacultuur! Vandaag gaan we denken als een ecosysteem. We bekijken de ethiek van permacultuur en welke rol de mens daarin speelt. Verder verkennen we de twaalf principes van David Holmgren die de basis van denken in permacultuur vormen en zoeken uit hoe die toepasbaar zijn op de sociale aspecten van ons leven.

 

Datum: zaterdag 23 april
Tijd: 10 tot 17 uur
Locatie: Educatieve tuin De Enk, Enk 182, Rotterdam
Kosten:
€70,- Schrijf je in vóór 20 april 2016 en betaal slechts €60,-

Cursus-workshop-moestuin

Docent: Lien de Coster

 

Sinds Lien de Coster haar permacultuur ontwerpcursus volgde in het Belgische Voedselbos, is permacultuur niet meer weg te denken uit haar leven. Omdat vooral het stuk zorg voor de mens haar fascineerde, trok Lien eind 2012 naar Engeland voor een cursus ‘People and Permaculture’. Sindsdien is haar aanbod vooral gericht op het sociale aspect van permacultuur. Haar passie ligt in de uitwisseling tussen de zone 00 van de innerlijke wereld en de zone 5 van de wildernis. Dat komt ook naar voren in haar werk met natuurverbinding en het begeleiden van solo retreats. Op dit moment woont Lien in Amsterdam, al kan je haar vaak vinden op wildere plekjes, klaar voor een duik in een Zweeds meer of struinend door de Schotse hooglanden.

 

Wil je je alvast inlezen in de sociale permacultuur? Lees het boek ‘People and Permaculture’ van Looby Macnamara.

Deze site maakt gebruik van cookies. Meer informatie

We maken gebruik van cookies om o.a. het aantal bezoekers op onze website te meten.

Sluiten