Vacature Coördinator/ Voedselboswachter (8 uur/week)

Vacature Coördinator/ Voedselboswachter (8 uur/week)

Heb je interesse in permacultuur, eetbaar groen en ecologie? Werk je met hoofd én handen? Wil je graag Rotterdamse tuinen veranderen in een eetbaar ecologisch paradijs?
Misschien ben jij dan wel de Coördinator/Voedselboswachter waar Moestuinman naar zoekt!

Wat houdt het werk in?
De functie bestaat uit drie taken:

Coördinator Voedselbossen (3 uur/week)
Je inventariseert het werk, bereidt voor en stemt af met vrijwilligers (ongeveer 0.5 uur/week).
Op dinsdagavonden coördineer je als meewerkend voorman/vrouw het werk van de ‘voedselbossen werkgroep’, (ongeveer 2,5 uur/week). Gezien de ligging van de locaties in Kralingen (en 1 in Schiebroek) is het handig als je in de buurt woont en/of voldoende mobiel bent. Soms moet je tussendoor langs op een locatie.

Beheerder/Coördinator Shiitake paddenstoelen kwekerij Trompenburg (4 uur/week)
Vooral in het oogstseizoen (Mei-Oktober), moet er (bijna) elke dag iemand naar de kwekerij om te dompelen en te oogsten (ongeveer 60 minuten werk per keer). Je bent verantwoordelijk voor de gehele bedrijfsvoering van de kwekerij, stuurt vrijwilligers aan en gaat zelf ongeveer 2x in de week langs de kwekerij voor een uur onderhoud/dompelen.
De kwekerij ligt in Trompenburg Tuinen & Arboretum in Kralingen.

PermaBlitz (1 a 12 uur/week)
Tijdens een PermaBlitz laat een klant zijn/haar tuin omturnen tot eetbare tuin, met relatief eenvoudige middelen. Voer jij de troepen aan (o.a. vrijwilligers uit de voedselbossen werkgroep) welke deze metamorfose tot stand brengen? Over het algemeen bestaat een permablitz uit een avond ontwerpen (2 a 3 uur) met de klant en een (halve) dag uitvoering.
Aangezien de PermaBlitz een nieuw project is voor de Moestuinman, werk je mee aan het opzetten en uitbouwen van dit initiatief.

Wie zoekt Moestuinman?
We zoeken een leergierige, flexibele zzp’er voor deze functie, die goed organiseert, communiceert en sociaal is. Natuurlijk is het een pré als je ervaring hebt met voedselproductie, ecologie, voedselbossen, hovenierswerk, tuinontwerp en/of permacultuur (affiniteit is een must), maar alles is te leren. Belangrijker is of je anderen enthousiast en effectief aanstuurt en leergierig bent.

Wat biedt Moestuinman jou?
We hebben de intentie in ieder geval een half jaar met elkaar in zee te gaan om te kijken hoe de samenwerking bevalt, daarna zien we verder.
Je vergoeding bedraagt, afhankelijk van ervaring, € 15,- à € 20,- per uur (excl. btw), qua geld. Daarnaast doe je veel praktijk ervaring op, neem je gratis deel aan cursussen/workshops en groeit je netwerk enorm. Het is dus een echte groei- en leerfunctie.
Je werkt intensief samen met (het netwerk van) Moestuinman en denkt mee waar mogelijk.
Aangezien deze functie nieuw is en Moestuinman een bedrijf in ontwikkeling, heb je de kans je eigen rol mede vorm te geven en hierin te groeien.

Reageren
Klinkt interessant? Stuur je motivatie naar info@moestuinman.nl o.v.v. ‘Vacature Coördinator/Voedselboswachter’. We horen graag wat je drijfveren zijn en waarom jij deze functie goed in kan vullen. Het gaat niet om je cv, vermeld wel relevante achtergrond/ervaring in je brief/mail.Deze site maakt gebruik van cookies. Meer informatie

We maken gebruik van cookies om o.a. het aantal bezoekers op onze website te meten.

Sluiten